(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Domácí houstičky

Potřebné ingredience
kilo hladké nebo polohrubé mouky, 250 ml šlehačky může být i zakysaná, 0,5 l mléka (dolévat dle potřeby), 6 dkg droždí, 1 vejce, trochu cukru na kvásek. Na pomazání 1 vejce a 5-6 lžic sádla nebo oleje a ozdobení : kmín celý, slunečnicová nebo dýňová semena, sezam, sůl a nebo to co má kdo rád.
Postup přípravy
Ze všech přísad připravíme klasické kynuté těsto a necháme vykynout, pak vytvarujeme z uvedeného množství cca 16 bochánků (podle toho jak chceme velké) pomažeme vejcem a posypeme tím na co máme chuť (semena) a dáme péct. Po upečení ještě horké houstičky pomažeme sádlem nebo olejem a můžeme se pustit do ochutnávání.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

chrustenicek
(upraveno)
30. 7. 2012, 21:52
Šárko děkuji za recept
houstičky jsou výborné
Lucka



nahlásit